Saturday, 12 August 2017

Outing Ke Aeon Bukit Tinggi Klang


Hey yo whatsup guys,baru-baru ni korang pergi lepak dekat Aeon Bukit Tinggi wohoo !
So this is the place,takdelah besar sangat but it is enough for us untuk jalan-jalan sambil buang masa hihi.Yeah,distance kolej to aeon take about 45 minutes,kitorang naik grab harga rm30 ,mahal ke idok?

Kitorang tunggu kat stesen bas punya lah lama,ingat nak naik bas selangor yang free tu ,tapi tak sampai-sampai pulak .Memang tak rancang pun nak gi aeon mall tapi dah ada ramai orang kat stesen bas,kitorang bedal terus grab peggy aeon.Hajat asal nak makan korean spicy burger kat mcdonald banting je,apakan daya kat aeon pun ada mcD :P


Sampai aeon,kitorang gi topup duit masuk wallet jurp then gi window shopping satu aeon.Kalau ikut perasaan memang banyak nak beli tapi nafsu lelaki ni ada satu je so still boleh kawal.Jalan lama-lama ofcos la letih,tiba masa yang dinanti untuk kami gi makan pulak.



Arghh,masa nak makan lah benda ni sold out,terpaksa la curang dengan mekdi and gi cari restaurant lain.HA! PADAN MUKA! nak main-main sangat dengan aku ,maka hilanglah sorang loyal customer kau (takpe lain kali aku gi lagi).Dah benda alah tu takde so kitorang makan dekat ....




Texas chicken!!

Not bad,most of us just pesan ala carte and sorang je pesan full set.So apalagi,kitorang just refill air guna cup dia jelah.Nak minum sampai muntah pun boleh.Nampak tak 5 orang lam gambar tu,tapi grab muat 4 je.Nasib baiklah aku ni kecik,boleh la duduk berkepit-kepit sikit.YAY JIMAT BANYAK DUIT.Memang tak dinafikan duit untuk pelajar kolej macam kami memang sentiasa tak cukup.Amalan berjimat cermat memang kena dipraktikkan disini ya,kalau tak hujung bulan makan pasir ataupun nasi kuah air hujan jelah.




Dah isi perut,takkan nak balik dah kot.Takleh ah gitu,banyak energy lagi ni.Outing pun outing jugak tapi jangan lupa niat asal kau datang nak belajar.Then kitorang gi sedapkan hati masuk kedai buku popular.Beli alat tulis sikit , jalan tngok novel pastu blah. Boleh la kill some time kat situ .Nak tngok movie pun tak sempat sebab sebelum pukul 7 dah kena masuk kolej kalau tak matilanak,kena tahan outing next kau xleh keluar.




Aku pun dah takde idea ,eloklah aku melabuhkan tirai dulu  
وعليكم السلام

4 comments:

  1. Ada Texas chicken rupanya Kat ye. Sedapnya

    ReplyDelete
  2. Sedap je texas chicken..paling best air boleh refill bnyk kli😀

    ReplyDelete
  3. Lepak sekali sekala xpa...huhu, jgn saluu, satgi pokai..habih laaaa~

    ReplyDelete